Auteurs

Bernard en Heidi leerden elkaar kennen in 2016. Heidi schreef als journalist een artikel over erfrecht voor Elsevier Weekblad en schakelde Bernard in als deskundige. Er was direct een goede klik, dus ook daarna was Bernard de eerste die zij belde als ze een erfrechtdeskundige nodig had.

Een paar jaar later zaten ze na de afronding van een artikel op een terrasje in Breda. Enthousiast over het eindresultaat dronken ze nog gezellig een glaasje wijn. Bernard opperde toen spontaan: ‘We zouden eigenlijk een boek moeten schrijven samen.’ Ze bestelden meteen nog maar een glas en het plan werd direct beklonken.

Een uitgever was gelukkig snel gevonden en na krap een jaar verscheen Voorkom ruzie bij de kist. Het boek werd erg goed ontvangen in de pers. Er verschenen artikelen en interviews in diverse landelijke kranten en bladen. Ook schoof Bernard aan bij onder meer Spijkers met Koppen en De Vrijdagmiddagshow van Ruud de Wild.

Binnen een week na verschijning stond Voorkom ruzie bij de kist op nummer 1 in de Bruna top 100. En al na een jaar verscheen de 5e druk. De twee auteurs hadden de smaak inmiddels te pakken en al snel ontstond het plan voor een tweede boek: Voorkom ruzie in bed. Dit is begin juni 2021 verschenen.

Bernard Schols is hoogleraar successierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, oud-notaris en verhalenverteller met een passie voor (fiscaal-)erfrecht. Hij geeft lezingen en theatercolleges, combineert humor met dogmatiek en is coauteur van het Handboek (Nieuw) Erfrecht en het Handboek Estate Planning.

Linkedin Bernard Schols
www.profbernardschols.nl

 

Heidi Klijsen is journalist, gespecialiseerd in personal finance en recht. Ze is eindredacteur van de Consumentengids en schrijft voor diverse landelijke tijdschriften en kranten, waaronder Elsevier Weekblad en FD Persoonlijk.

Linkedin Heidi Klijsen
www.heidiklijsen.nl